Her er et eksempel på hvad Internet of Things kunne gøre for dig.

Din elmåler som alarmsystem i dit hjem
Hvad hvis din elmåler kunne fortælle dig, om du har indbrud i huset? Hvad hvis du kunne få en besked, hvis din bedstemor ikke stod op om morgenen? Så kunne du bedre værne om dem du holder af.

Data-Driven Business Models
Gang på gang, har forsyningsvirksomheders husstandskunder vist manglende interesse for at følge med i detaljerne om deres energiforbrug. Men forsyningsvirksomheder kan drage nytte af denne data, og spare energi til gavn for hele samfundet. Men den data har forsyningsvirksomhederne ikke i dag. Hvorfor? Fordi de skal have samtykke fra husstandskunderne, og er derfor nødt til at tilbyde husstandskunderne værdi til gengæld for deres data.

Derfor arbejder Seluxit sammen med en række forsyningsvirksomheder for at skabe innovative og værdifulde applikationer baseret på energiforbrugsdata, og nye forretningsmodeller, som gør det muligt for virksomhederne at tjene penge og gavne samfundet samtidig.

Et eksempel er et alarmsystem baseret på ændringer i det forventede energiforbrugsmønster. Energiforbrugsmønstre indikerer normal aktivitet i et hjem i løbet af dagen. Hvis disse mønstre er forstyrret af indtrængende. Er det din teenager, der laver natmad i nye og næ, eller er der indbrud i hjemmet?

Et andet eksempel er ældreomsorg, også baseret på energiforbrug. Energiforbrugsmønstre afspejler en persons vaner, og når en persons vaner ændrer sig, kan det være et tegn på helbredsproblemer. Hvis der ikke, blev lavet kaffe om morgenen, som normalt eller hvis personen pludselig ikke står op, som normalt. Hvis den personens vaner afviger markant fra det normale, kan det for eksempel være et tegn på demens.

Fremtidsperspektiver
Disse eksempler er kun nogle, blandt de mange potentielle brugsscenarier, der kan give forsyningsvirksomhedens husstandskunder værdi. I takt med at fremtidens hjem bliver mere intelligente, desto mere vil værdien af energiforbrugsdata stige. Energiforbrugsdata kan hjælpe os, med at vide om vores køleskab eller andre hvidevarer er i stykker, måske i en automatisk data-dreven kommunikation mellem smarthome enheder og elmåleren. Energiforbrugsdata fra gas og vandmåler kan fortælle os om der er lækage og dit smarthome kunne reagere ved automatisk, at slukke for forsyningen og opfordre til handling via smart højtaler, fjernsyn og vores mobilenheder.