I henholdsvis maj og juni blev tankskibe fra Fujairah og i Oman-bugten angrebet. Disse angreb har haft en direkte indflydelse på skibsfarts-truslen i Den Persiske Golf. For nylig har et råolietankskib rapporteret om chikane fra iranske flådebåde. Det virker tilsyneladende som en gengældelse fra iransk side af, efter der blev beslaglagt et tankskib ved Gibraltar, som transporterede olie fra Iran.

I den forbindelse har Risk Intelligence udgivet et white paper, som undersøger begivenhederne, der har ledt til disse hændelser. Risk Intelligence giver samtidig en kort analyse af den aktuelle situation.

Der er flere scenarier som skitserer den potentielle indvirkning på skibsfarten i Den Persiske Golf i de kommende måneder, hvilket understreger behovet for beredskabsplaner og afhjælpende foranstaltninger. Disse er en nødvendighed for individuelle fartøjer, men også nødvendige på virksomhedsniveau, og bør baseres på en omfattende sikkerhedsrisiko-vurdering, herunder relevante trusler, sårbarheder og konsekvenser.

Man kan downloade white paper HER: