At rejse med børn betyder ikke et farvel til storbyferier

Der er bare noget tiltrækkende ved korte ferier til udenlandske bycentre, hvor man kan opleve nogle af de mærkværdige og anderledes ting, de har at byde på. Uanset om du kun lige er blevet forælder og tænker på din første familietur, eller du er en erfaren forælder, der har undgået storbyferie for enhver pris – så kan du ved at følge disse 5 regler sætte storbyferier tilbage på din rejseplan.

REGEL ET – BESTIL ET BØRNEVENLIGT HOTEL

Dette betyder ikke bare at booke et hotel, der tilbyder en børneseng. Det betyder at sikre, at hotellet ligger tæt på, hvor hovedparten af ​​dine aktiviteter vil finde sted – normalt tæt på centrum. Det betyder, at du sørger for, at det er tæt på barnevogns-venlig transport (se REGEL FIRE nedenfor) og ikke på toppen af ​​en bakke, eller steder der er vanskelig at få adgang til.

NUSTAY tilbyder et brugervenligt filter, der rangerer hotelresultaterne i nærheden af ​​byens centrum, og et super praktisk kort, hvor du kan se, hvor tæt hotellet ligger på offentlig transport, eller hvis der er uønskede hindringer.

REGEL TO – RESEARCH (OG BOOK PÅ FORHÅND) TURISTATTRAKTIONER

Den enkle kendsgerning er, at ikke alle turistattraktioner er børnevenlige, især ikke hvis du rejser med en barnevogn. Så det allerførste trin er at gøre dig bekendt med tanken om, at du sandsynligvis ikke vil se alle seværdigheder og attraktioner. Når du er indforstået med dette, bør du forud for rejsen researche hvilke seværdigheder der er barnevogns-venlige, og hvilke der kan bookes på forhånd online. Der kan forekomme meget lang ventetid, ved de attraktioner der er barnevogns-venlige – så et godt tip er (hvor det er muligt) at prøve at spørge personalet ved attraktionen, om den ene forælder kan stå i kø, mens den anden finder et mere behageligt sted at vente. På den måde kan I skiftes om at stå i kø, og undgå at blive mere stresset end højst nødvendigt.

REGEL TRE – PAK SMART, PAK LET

De fleste har prøvet at være på ferie med mere i kufferten, end de reelt havde brug for. Og omvendt kan man også være taget afsted med en alt for begrænset bagage og lige pludselig stå og mangle væsentlige ting, man ikke bare lige køber på ferien. Som med alt i livet, ligger nøglen et sted i midten. Du ønsker ikke at have et halvt hus’ vægt med ting med, men med et spædbarn eller et barn, ønsker du heller ikke, ikke at være tilstrækkeligt forberedt.

Det lyder indlysende, men vær opmærksom på vejret i den sæson, du rejser i. Alt for ofte er vi stoler vi blindt på vores egne forestillinger om vejret på bestemte destinationer. Kombiner vejrviden med arten af ​​de aktiviteter, I skal lave – undgå at pakke masser af sweatere og frakker, hvis I skal tilbringe hele dagen indendørs eller lignende, pak en pose legetøj, hvis I kommer til at være på farten hele dagen.

REGEL FIRE – OFFENTLIG TRANSPORT ER NORMALT DET BEDSTE VALG

Taxi, lej-en-bil, metro, bus, gåture, mulighederne for at komme rundt i en by er mange. Ikke desto mindre har offentlig transport og især busser vist sig at være den bedste mulighed for at komme rundt med en barnevogn. Taxaer er sjældent store nok til at rumme en barnevogn – især hvis det er en skandinavisk 4 × 4-stil som vores – og det er heller ikke sandsynligt, at de har et børnesæde. Desuden er de dyre. Lej-en-bil tilbyder i teorien gode bekvemmeligheder, men i byer (især udenlandske) kan det det at finde parkering og køre i almindelighed være en stor stressfaktor – hvilket er værd at undgå. Metroer er en enkel og nem transportform i byer, men vær opmærksom på, det ikke er alle byer der har elevatorer på alle stationer – London og New York er gode eksempler på dette.

Så vi sidder tilbage med den ydmyge bus. I næsten alle større byer har busser tildelt barnevogns-områder, hvilket gør det let at stå af og på. Busser er også meget hyppige, de har stoppesteder i hvert hjørne og giver dig muligheden for at nyde landskabet – børn elsker også oplevelsen!

REGEL FEM – TAG DET STILLE OG ROLIGT

Det er vigtigt, at du tager det roligt. Forhåndsbestil seværdigheder, men lad ikke dit ansvar som forælder stige dig til hovedet. Det vil sige, I skal huske at give jer selv masser af tid til frokostpauser og raserianfald mellem aktiviteterne.

God ferie.