Freetrailers elektroniske selvbetjeningsløsning Freelock, med smartphone-app og elektroniske lås, er nu udrullet i alle selskabets aktive lande. Ambitionen om lanceringen i regnskabsåret 2018/19 er dermed indfriet væsentlig hurtigere end planlagt. Med løsningen overgår Freetrailer til at være en fuld digital tjeneste, der tilbyder sine brugere en endnu større fleksibilitet, og brugerne kvitterer med flere udlejninger. Det giver en højere udlejningsfrekvens pr. trailer og en bedre forretning for alle, siger CEO Allan Sønderskov Darré.

Siden 2016 har det været muligt at låne en dansk trailer via Freelock. Nu er selskabets svenske og norske trailere kommet med på vognen – og det er sket hurtigere end forventet. I Danmark viser erfaringerne med Freelock i fx IKEA Gentofte, at udlejningerne er steget med næsten 50%, efter systemet er blevet indført (baseret på et uforandret antal trailere). Systemet øger brugernes fleksibilitet markant, og det er noget, der falder i god jord hos de mange bruger og samarbejdspartnere.

”Vores brugere er rigtig glade for den fleksibilitet Freelock giver. Vi kan se på forbrugsmønsteret, at brugerne optimerer deres lejeperiode ved at hente og aflevere traileren, så det passer ind i familiens planer. Tidligere ventede mange af vores brugere til næste dag med at levere traileren tilbage, men nu kommer den tilbage før, og det er godt for ”økosystemet”, siger CEO Allan Sønderskov Darré og forstætter ”for så kan traileren komme ud og kører flere gange på et døgn, til glæde for endnu flere brugere, der så ikke behøver at gå forgæves”.

Det er ikke kun de skandinaviske brugerne, der er glade for Freelock. For Freetrailers mange samarbejdspartnere er det også en gevinst, at den fulde digitale tjeneste betyder, at der ikke længere er behov for personale til at håndtere udlejningerne. Men gevinsten ligger også i, at den øgede udlejningsfrekvens pr. trailer, driver en større kundetrafik til butikken og tilsvarende højere eksponering i gadebilledet, og det gør løsningen endnu mere attraktiv for partnerne.

Freelock løsningen har også givet Freetrailer mulighed for at indlede en ny type samarbejder. Et eksempel herpå er fx samarbejdet med de ubemandede benzinstationer Go-On i Danmark, som ved hjælp af Freelock nu både kan tilbyde udlejning af Freetrailere og øge deres eksponeringen gennem trailerne.

”I forbindelse med udrulningen af Freelock i Sverige, sagde en af vores partnere, at opfindelsen af Freelock, er tæt på at være lige så genial, som opfindelse af hjulet. Det er måske at tage munden for fuld, men det fortæller i hvert fald noget om, at vi nu har udviklet en velfungerende digital tjeneste, der ret præcist tilgodeser både vores brugeres og samarbejdspartneres behov. Og potentialet med Freelock er stort ­­– det kan vi allerede mærke”, slutter Allan Sønderskov Darré.
I Danmark findes Freelock bl.a. hos IKEA, XL Byg, Rema 1000, Go-On, EDC mm. Udrulningen af Freelock i Silvan regi er i fuld gang. De svenske og norske trailere er også kommet med på vognen og her er det IKEA, der fører an, hvor 3 ud 4 trailere har Freelock.